Stołówka zaprasza!
- Szczegóły

Serdecznie zapraszamy do korzystania z pysznych obiadów serwowanych w szkolnej stołówce!
1) Stołówka szkolna rozpoczyna wydawanie obiadów od 5 września 2023 r.
2) Warunkiem korzystania z obiadów jest podpisanie umowy w dwóch egzemplarzach oraz zgłoszenia. Druki dostępne są na stronie internetowej szkoły oraz w budynku szkoły – pokoju A 10 (obok stołówki szkolnej)
3) Wypełnione i podpisane zgłoszenie oraz dwa egzemplarze umowy należy złożyć od 16 sierpnia w p. A 10 w godzinach 8.00-13.30, w sekretariacie lub w zaklejonej kopercie z podpisem „obiady” w godz. 7.00-18.00 na portierni szkolnej
4) Kwota abonamentu będzie podana na stronie szkoły pod koniec sierpnia. Wpłata za obiady powinna wpłynąć na konto do 08.09.2023r.
5) Wszelkich informacji dotyczących obiadów udziela Intendent pod nr tel. 666-814-481, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Jadłospis 12 - 16 czerwca 2023
- Szczegóły
PONIEDZIAŁEK 12/6/2023
Obiad : Zupa ziemniaczana (ziemniaki, woda, marchewka, pietruszka,seler,mąka pszenna typ 450,koncentrat pomidorowy, śmietana 12 % ,liście laurowe, ziele angielskie,natka pietruszki,pieprz, sól) 300 g *, makaron / mąka, pszenna, woda/ z truskawkami i śmietaną 12% 380 g * /1,3,7,9/
Herbata 200 ml
WTOREK 13/6/2023
Obiad : Zupa zacierkowa ( woda, marchewka,seler, pietruszka,ziemniaki, makaron b/ jajka ,liście laurowe, ziele angielskie, natka pietruszki,pieprz, sól, cukier) 300 g ,kotlet mielony ( łopatka wp. bułka, jajko , olej) 90g , ziemniaki z koperkiem 200g ,surówka z marchewki ( marchew, jabłko, kwasek cytrynowy, śmietana 12 % ) 100 g/ *1,3,7,9 /
Kompot 200 ml
ŚRODA 14/6/2023
Obiad : Zupa koperkowa( ziemniaki,woda,marchew , koper,seler, pietruszka korzeń , śmietana 12 %, mąka pszenna typ 450,liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, sól,cukier, pieprz , ) 300 g*, knedle z mięsem( woda, łopatka,mąka pszenna typ 450,ziemniaki,mąka ziemniaczana. jajko, olej, sól ) 300g*, surówka wielowarzywna (kapusta biała, marchew, cebula,olej) 100 g /1,3,7,9/
Herbata 200 ml
CZWARTEK 15/6/2023
Obiad :Zupa brokułowa( ziemniaki,woda, marchew, seler, pietruszka korzeń, koper,liście laurowe , ziele angielskie,sól, brokuł , śmietana 12 %, mąka pszenna typ 450 )300g,kotlet pożarski / kurczak , jajko, bułka tarta, masło 82 %/ śmietanka pasteryzowana / 90 g*), ziemniaki z koperkiem 200 g, marchewka mini z masłem 82 % / smietanka pasteryzowana 100 g*/ 1,3,7,9/
Herbata 200 ml
PIĄTEK 16/6/2023
Obiad : Zupa z fasolki szparagowej( ziemniaki,woda, marchew ,seler, pietruszka korzeń,natka pietruszki,fasolka szparagowa, mąka pszenna typ 450 ,śmietana 12 %, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz) 300 g * , paluszki rybne ( filet rybny ,olej) 90 g* ,ziemniaki z koperkiem 200 g, surówka z kiszonej kapusty ( kapusta kiszona, marchew,cebula, cukier, olej) 100g /1,3,7,9 /
Kompot 200 ml
*produkty zawierają alergeny/mąka,jaja,ser i jego przetwory,seler/
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, zgodnie z zarządzeniem UE nr 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Opłata za obiady w czerwcu 2023 r.
- Szczegóły

Opłata za obiady abonamentowe w czerwcu 2023r. wynosi:
14 dni x 5,30 zł= 74,20 zł
Termin płatności do 05.06.2023r.
Image by -Rita-👩🍳 und 📷 mit ❤ from Pixabay
Obiekty, pracownie, gabinety
Szkoła mieści się w w pięciu budynkach. Szkoła jest urządzona estetycznie, w klasach wymieniono już meble, systematycznie unowocześniane jest wyposażenie w pomoce dydaktyczne. W artykułach tego działu przedstawiamy, czym szkoła dysponuje.
Oddziały i klasy
Każdego roku w szkole tworzone są 2-3 nowe klasy pierwsze. Każdego roku z uczniów klas trzecich tworzone są nowe klasy czwarte. Każdego roku szkołę opuszczają 3-4 klasy siódme. W tym dziale przedstawiamy nasze klasy, a także informacje na temat możliwości i warunków uczęszczania do klas oraz klas sportowych.
Koła i zespoły
A po lekcjach… Każdy, kto chce, znajdzie propozycję dla siebie. Można uczęszczać na zajęcia do szkolnej świetlicy. Każdy może też wstąpić do wybranych kół i zespołów rozwijających zainteresowania. Klasy urządzają swoje imprezy – wycieczki, dzień chłopaka, andrzejki, zabawy karnawałowe.
Wymagania edukacyjne, ocenianie i klasyfikacja
Czego i jak uczymy się w szkole? Jakie obowiązują w naszej szkole zasady i kryteria oceniania zachowania? Jak oceniana jest aktywność na zajęciach lekcyjnych oraz osiągnięcia edukacyjne? Jakie wymagania trzeba spełnić na poszczególne oceny z obowiązkowych zajęć edukacyjnych? Jak przebiega środroczna i końcoworoczna klasyfikacja uczniów? Jakie podręczniki obowiązują w szkole?