Jadłospis 4 grudnia - 8 grudnia
- Szczegóły
PONIEDZIAŁEK 04/12/2023
Obiad : Zupa kalafiorowa (ziemniaki, woda, marchewka, pietruszka, seler,mąka pszenna typ 450,kalafior , śmietana 12 % , liscie larowe, ziele angielskie,
natka pietruszki,pieprz, sól)300 g ,pierogi lubelskie( woda,mąka pszenna, jajko, twaróg , śmietana 12 %, cukier ) 350 g* /1,3,7,9/
Kompot 200 ml
WTOREK 05/12/2023
Obiad : Zupa zacierkowa (woda, marchewka, seler, pietruszka,woda ,liście laurowe, ziele angielskie, natka pietruszki,pieprz, sól , makaron łazanki ( woda, mąka pszenna, woda )300 g /1,3,7,9 /
pulpety wp ( łopatka wp, jajko,bułka) 80 g*, sos koperkowy (woda, warzywa, śmietana 12 % , mąka pszenna typ 450 ) 100 g* , ziemniaki 200 g , fasolka z masłem ekstra ( śmietanka pasteryzowana) 100 g */1,3,7,9/
Herbata 200 ml
ŚRODA 06/12/2023
Obiad : Zupa szczawiowa z jajkiem (woda,marchew,szczaw, śmietana 12 % ( śmietanka pasteryzowana ), mąka pszenna typ 450 ,koper, seler, pietruszka korzeń, liść laurowy, ziele angielskie, natka pietruszki, sól,cukier, pieprz, jajko ) 250 g*,knedle z mięsem ( łopatka wp. mąka pszenna typ 450,ziemniaki, jajko, woda, olej, sól ) 350g*, surówka przepiórka (kapusta biała, kapusta czerwona, marchew, cebula , majonez( żółtko jajka, musztarda( gorczyca ) 100 g * /1,3,7,9/
Herbata 200 ml
CZWARTEK 07/12/2023
Obiad : Krupnik (ziemniaki,woda, marchew , kasza jęczmienna, seler, pietruszka korzeń, koper, liście laurowe , ziele angielskie,sól )300g,* kotlet mielony (łopatka wp, bułka,jajko, pieprz, sól ,olej rzepakowy) 100g ,ziemniaki z koperkiem 200g , surówka wielowarzywna ( kapusta biała, marchew, kukurydza , cebula, olej, cukier, sól, ) 100 g /1,3,7,9/
Herbata 200 ml
PIĄTEK 08/12/2023
Obiad :Zupa jarzynowa ( ziemniaki,woda, mieszanka jarzynowa , seler, pietruszka korzeń, natka pietruszki, liście laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz) 300 g *, kotlety ziemniaczane ( ziemniaki, jajko,mąka ziemniaczana,mąka pszenna,bułka tarta, pieprz, sól, olej) 180g *, sos pieczarkowy ( woda,pieczarka,cebula,natka pietruszki, śmietana30 %,pieprz, sól ) 100g*, surówka z kiszonej kapusty ( kapusta kiszona, marchew, cebula, olej,cukier ) 100 g /1,3,7,9 /
Herbata 200 ml
*produkty zawierają alergeny/mąka,jaja,ser i jego przetwory,seler/
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, jarzynka bez soli oraz świeże zioła.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np.: kakao, herbata, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, mogą zawierać śladowe ilości alergenów glutenu, laktozy, soi, orzechów, selera i gorczycy.
W powyższym jadłospisie wyróżnione są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji, zgodnie z zarządzeniem UE nr 1169/2011 załącznik nr 2 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Opłata za obiady w grudniu 2023
- Szczegóły

SZKOŁA PODSTAWOWA
Odpłatność za obiady abonamentowe za miesiąc grudzień 2023 r. wynosi
16 dni x 5,30 zł = 84,80 zł
Termin płatności do 05.12.2023 r.
Odpisy z ostatniego tygodnia nauki tj.18-22.12.2023r. zgodnie z zawartą umową można zgłaszać smsem wyłącznie do dnia 15.12.2023r. Nieobecności niezgłoszone lub zgłoszone po w/w terminie nie będą odliczane.
W dniach zimowej przerwy świątecznej tj. 23.12.2023r. - 31.12.2023r. stołówka szkolna jest nieczynna.
Przypominam, że za styczeń płatności dokonujemy w dniach 01.01.2024r. - 5.01.2024r.
Nie dokonujemy wpłaty w grudniu za styczeń. Dokonane wpłaty zostaną przekazane na konto budżetu miasta, a nie na poczet wyżywienia. Informacja o kwocie za styczeń zostanie udostępniona 02.01.2024r. na stronie szkoły.
Stołówka zaprasza!
- Szczegóły

Serdecznie zapraszamy do korzystania z pysznych obiadów serwowanych w szkolnej stołówce!
1) Stołówka szkolna rozpoczyna wydawanie obiadów od 5 września 2023 r.
2) Warunkiem korzystania z obiadów jest podpisanie umowy w dwóch egzemplarzach oraz zgłoszenia. Druki dostępne są na stronie internetowej szkoły oraz w budynku szkoły – pokoju A 10 (obok stołówki szkolnej)
3) Wypełnione i podpisane zgłoszenie oraz dwa egzemplarze umowy należy złożyć od 16 sierpnia w p. A 10 w godzinach 8.00-13.30, w sekretariacie lub w zaklejonej kopercie z podpisem „obiady” w godz. 7.00-18.00 na portierni szkolnej
4) Kwota abonamentu będzie podana na stronie szkoły pod koniec sierpnia. Wpłata za obiady powinna wpłynąć na konto do 08.09.2023r.
5) Wszelkich informacji dotyczących obiadów udziela Intendent pod nr tel. 666-814-481, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Obiekty, pracownie, gabinety
Szkoła mieści się w w pięciu budynkach. Szkoła jest urządzona estetycznie, w klasach wymieniono już meble, systematycznie unowocześniane jest wyposażenie w pomoce dydaktyczne. W artykułach tego działu przedstawiamy, czym szkoła dysponuje.
Oddziały i klasy
Każdego roku w szkole tworzone są 2-3 nowe klasy pierwsze. Każdego roku z uczniów klas trzecich tworzone są nowe klasy czwarte. Każdego roku szkołę opuszczają 3-4 klasy siódme. W tym dziale przedstawiamy nasze klasy, a także informacje na temat możliwości i warunków uczęszczania do klas oraz klas sportowych.
Koła i zespoły
A po lekcjach… Każdy, kto chce, znajdzie propozycję dla siebie. Można uczęszczać na zajęcia do szkolnej świetlicy. Każdy może też wstąpić do wybranych kół i zespołów rozwijających zainteresowania. Klasy urządzają swoje imprezy – wycieczki, dzień chłopaka, andrzejki, zabawy karnawałowe.
Wymagania edukacyjne, ocenianie i klasyfikacja
Czego i jak uczymy się w szkole? Jakie obowiązują w naszej szkole zasady i kryteria oceniania zachowania? Jak oceniana jest aktywność na zajęciach lekcyjnych oraz osiągnięcia edukacyjne? Jakie wymagania trzeba spełnić na poszczególne oceny z obowiązkowych zajęć edukacyjnych? Jak przebiega środroczna i końcoworoczna klasyfikacja uczniów? Jakie podręczniki obowiązują w szkole?